Masterclass met Peter Dijkstra in Delft

Een van de meest bijzondere gebeurtenissen van 2018 voor Capella was de masterclass in Delft op 10 oktober. De Koorschool Delft organiseerde een tweetal masterclasses voor koren met Peter Dijkstra als dirigent. Daar had Capella wel oren naar.  Om mee te dingen naar een van de twee masterclasses moesten we een geluidsfragment en een stukje video opsturen, alsmede een overzicht van uitgevoerde muziek van de afgelopen twee jaren. Er dongen zes koren mee waarvan twee konden worden gekozen. Capella kreeg de masterclass van de woensdagavond. Het was een spannende gebeurtenis voor koor èn dirigent en we waren allemaal heel geconcentreerd. Peter Dijkstra stelde ons op ons gemak, en wist het beste uit ons te halen. Vooral het stuk ‘Sleep’  van Whitacre onderging een soort transformatie.  Na afloop was iedereen het erover eens: dit was geweldig om te doen.

17 maart 2018: Unter deinem Schirmen

Zondag 17 maart 2018 zong Capella Vocale in de Vredeskerk een Passieconcert, begeleid door Tineke Molenaar, cello, en Wim Loef, orgel. Centraal stond het Bach-motet Jesu meine Freude waarin bevrijding uit dood en lijden dramatisch wordt verklankt. Werken van Allegri. Miserere mei, Deus Purcell en Kuhnau completeerden het optreden. Een week later konden we het concert herhalen in de Agathakerk in Lisse.

9 oktober 2016: In de gloria!

Kamerkoor Capella Vocale ontwikkelde zich in de 20 jaar sinds de oprichting in 1996 tot een van de toonaangevende kamerkoren in Leiden en omgeving. Dit vierde het koor met “in de GLORIA!”, een feestelijk lustrumconcert op 9 oktober 2016. Centraal stonden het Gloria van Antonio Vivaldi en Bach’s motet Singet dem Herrn ein neues Lied. Bovendien vindt de première plaats van Nu, een speciaal voor dit jubileum geschreven werk van de Leidse componiste Emma Brown op een gedicht van Bart Moeyaert. Tenslotte poetste Capella enkele pareltjes uit het repertoire van de afgelopen decennia nogmaals op. Zo zong het koor naast Bach en Vivaldi o.a. werk van Mendelssohn, Barber, Poulenc, Elgar en Kern.

Medewerking werd verleend door Bernadeta Astari (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Wim Loef (orgel) en een instrumentaal ensemble. Vocale sinds het eerste uur.