Masterclass met Rutter zet puntjes op i voor het concert op 9 oktober.

Op 16 september was de componist John Rutter in Leiden voor een masterclass met Capella Vocale onder leiding van dirigent Monique Schendelaar. Centraal stond zijn stuk 'Magnificat'. Dit was de perfecte voorbereiding op het concert van Capella Vocale op 9 oktober 2022. Rutter vertelde dat hij het stuk in Spanje componeerde en dat de feestelijke sfeer geinspireerd was op de Spaanse fiesta's . Hij gaf ook aan welke emoties hij in gedachten heeft bij de delen. Dat varieert van lieflijke Marialiederen tot onstuimige delen als het Fecit Potentiam. Als kers op de taart dirigeerde Rutter zelf een aantal van zijn stukken.

Lovende recensie voor opening van het jubileumjaar

Het eerste concert na de coronatijd 'Als 't licht wordt...' levert een prachtige recensie op in het Leids Dagblad.


CAPELLA VOCALE ZINGT WEER! Geniet van ons jubileumconcert ‘Als ‘t licht wordt...’!

Kamerkoor Capella Vocale start de viering van het 25-jarig jubileum met een prachtig concert onder de veelbetekenende titel ‘Als ’t licht wordt...’. Na een lange periode waarin samen zingen vrijwel niet mogelijk was, breekt op zondag 10 oktober de zon door in de Petruskerk in Leiden. Het Leidse koor herneemt het podium met liederen van Andriessen, Sweelinck, Rheinberger, Gjeilo, Brahms en Cooke. Capella Vocale staat onder leiding van Monique Schendelaar.  

Workshop door Marjolein Verburg (Wishful Singing)

Corona gooide al een paar keer roet in het eten, maar nu was het eindelijk zover: een koorworkshop door Marjolein Verburg van Wishful Singing (www.wishfulsinging.nl.) Een uitdagende en inspirerende middag waar we veel van hebben opgestoken. Voor herhaling vatbaar!

Capella repeteert weer!

En toen was er eindelijk groen licht. Opeens was samen zingen weer mogelijk, en het mooiste is dat we niet hoeven op te splitsen in kleinere groepen. Dankzij de gastvrije Petruskerk kunnen we voorlopig gebruik maken van de kerkruimte, waardoor zingen op een veilige afstand van elkaar mogelijk is. Gewapend met handgel en splinternieuwe potloden was het genieten op 6 juli. Om de verloren tijd een beetje goed te maken hebben we de zomervakantie ingekort tot drie weken in augustus.