En toen was er eindelijk groen licht. Opeens was samen zingen weer mogelijk, en het mooiste is dat we niet hoeven op te splitsen in kleinere groepen. Dankzij de gastvrije Petruskerk kunnen we voorlopig gebruik maken van de kerkruimte, waardoor zingen op een veilige afstand van elkaar mogelijk is. Gewapend met handgel en splinternieuwe potloden was het genieten op 6 juli. Om de verloren tijd een beetje goed te maken hebben we de zomervakantie ingekort tot drie weken in augustus.

Mon, 06 July

Tijdens de lockdown was elkaar ontmoeten niet mogelijk, en zingen al helemaal niet. In juni kon dat voor het eerst weer. Op veilige afstand van elkaar, in de buitenlucht, konden we bijpraten over de afgelopen periode.

Mon, 22 June

In 2021 bestaat Capella Vocale 25 jaar, en dat verdient een aantal bijzondere activiteiten. Zowel onze luisteraars als (project)zangers willen we mee laten genieten. Meer weten? Klik hier.

Mon, 01 June

13-mrt, 2020 - Vanwege de coronacrisis is het concert op 19 april afgelast. Ook de optredens tijdens de Leidse Hofjesconcerten (in juni) en de Open Monumentendagen (in september) gaan helaas niet door. Capella Vocale gaat intussen wèl door, onder andere met online repetities. We werken aan een bijzonder kerstprogramma, dat we op 13 december 2020 hopen uit te voeren.

Fri, 13 March

Op zondag 17 november werd in de Hartebrugkerk in Leiden het beroemde Requiem van Maurice Duruflé uitgevoerd. Onder leiding van Monique Schendelaar kon men de uitvoering horen voor koor, orgel en cello. Organist was Chris de Graaf, cellist was Paul Janse. Mezzosopraan Marie Anne Jacobs nam de solo in Pie Jesu voor haar rekening. Capella Vocale completeerde het concert met twee motetten van Johann Sebastian Bach: Komm, Jesu, komm en Lobet den Herrn.

Het Requiem is Duruflé’s grootste en bekendste werk. Een testament van geloof, troost en rust. Daarmee trad hij in de voetsporen van Gabriel Fauré. Diens requiem uit 1893 vormde een onmiskenbare inspiratiebron. Duruflé baseerde zich op de oude, eenstemmige gregoriaanse gezangen maar vervlocht deze met moderne harmonieën. Bijzonder is de rol van het orgel. Dit heeft niet de traditionele  begeleidende rol, maar het eist zijn eigen partij op naast het koor. Chris de Graaf bespeelde hiervoor het fraaie Maarschalkerweerdorgel uit 1877.

Sun, 17 November