Koor

Capella Vocale is in 1996 door Monique Schendelaar opgericht. Sindsdien staat het koor onder haar inspirerende leiding. Het kamerkoor bestaat inmiddels uit 28 enthousiaste zangers. We zingen a-capellarepertoire in diverse stijlen en uit verschillende periodes. Het koor werkt ook regelmatig samen met instrumentale ensembles. Recente hoogtepunten hier.

Capella Vocale organiseert minimaal eenmaal per jaar een concert in Leiden. Daarnaast geeft het koor concerten op uitnodiging, bijvoorbeeld in de MMM-serie in Wassenaar of in de concertserie in de Kleine Kerk in Duivendrecht. Ook zingt Capella Vocale regelmatig in verzorgshuizen in het kader van 'Koren Zingen Voor Ouderen' (KZVO) van Fonds 1818.

Zingen bij Capella: mooie muziek maken, beter leren zingen en luisteren, samen plezier hebben en voldoening krijgen van prachtige optredens.
Capella Vocale is aangesloten bij de Contactgroep Leidse Koren.

DIRIGENT

Monique Schendelaar studeerde koordirectie bij Harold Lenselink en Johan Rooze aan het conservatorium in Alkmaar. Ze nam meermaals deel aan de Kurt Thomascursus voor dirigenten. Eind 2014 rondde zij de cursus Choral Vocal Technique voor stemprofessionals af bij Eva Wilms. Monique studeerde tevens zang bij Jorine Samson aan het conservatorium van Alkmaar en volgde meerdere jaren zanglessen bij Donald Bentvelsen. Daarnaast bekwaamde ze zich in boventonen bij Borg Diem Groeneveld.

Momenteel heeft Monique, naast Capella Vocale, de muzikale leiding over het dameskoor van de St. Agathakerk in Lisse en is zij cantor van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Daarnaast dirigeert ze ad-hoc ensembles op projectbasis en valt zij in voor collega-dirigenten. In het verleden was Monique 23 jaar lang cantor van de Lutherse Kerk in Leiden en dirigeerde verschillende (kamer)koren.

Met regelmaat treedt Monique op als sopraansoliste en zingt ze bij uitvaarten en huwelijken. Vanaf 2013 dirigeert ze elke zomer samen met andere collega’s de PKN-werkweek voor Liturgie en Kerkmuziek in Hoeven.
Voor meer informatie zie de website: WWW.MONIQUESCHENDELAAR.NL